Vi hjälper företag och medarbetare att arbeta smartare tillsammans

DELA

Anti-Change Checkup

Anti-Change Checkup är en modell som hjälper organisationer att identifiera och förstå de hinder som kan motverka förändring och innovation. Den fokuserar på att granska förväntningar och verkligheten kring förändringsprocesser. Här är en kort beskrivning av vad Anti-Change Checkup innebär:

Anti-Change Checkup: Nyckelkomponenter

Processer: Organisationer har ofta etablerade processer som är utformade för att vara förutsägbara och repetitiva. Dessa processer kan skapa motstånd mot förändring eftersom de är inbyggda för att säkerställa stabilitet och kvalitet.

Struktur: Efter att processer har etablerats, skapas strukturer för att säkerställa att dessa processer följs. Strukturerna kan bli rigida och motverka flexibilitet och anpassning.

Människor: Medarbetare förväntas arbeta inom ramarna för dessa processer och strukturer. Organisationer tenderar att anställa personer som trivs i en kontrollerad miljö, vilket kan leda till ytterligare motstånd mot förändring.

Ledarskap: Ofta sätts chefer som inte är utbildade i förändringsledning i ansvar för att genomföra förändringsprojekt. Detta kan leda till ineffektiv hantering av förändringsprocesser och öka motståndet.

Syfte med Anti-Change Checkup

Anti-Change Checkup syftar till att identifiera dessa inbyggda hinder och hjälpa organisationer att förstå varför förändringsprojekt ofta misslyckas. Genom att genomföra en Anti-Change Checkup kan organisationer få insikt i hur mycket motstånd som är inbyggt i deras system och utveckla strategier för att övervinna detta motstånd.

Vill du veta mer om hur du kan genomföra en Anti-Change Checkup i din organisation, kontakta oss.

Tidigare inlägg & artiklar

Du kanske är intresserad av det här…